Til je slaapkamer naar een hoger niveau - Doe-het-zelf cassettewand met decoflair

Een slaapkamer is altijd iets bijzonders. Het is per definitie een zeer intieme ruimte, die moet passen bij jouw smaak en persoonlijkheid. Daarom is het zo belangrijk om je slaapkamer met zorg in te richten en er je happy place van te maken.

In dit artikel laten we je zien hoe je met onze decoflair profielen gemakkelijk een geraffineerde cassettewand kunt maken om je kamer net dat tikkeltje gezelliger te maken.

WAT JE NODIG HEBT

Het spreekt vanzelf dat de hoeveelheden en het budget die je voor je project nodig hebt, variëren naargelang de afmetingen van het bed en de muur. In dit artikel gaan we stap voor stap te werk. Dit is altijd toepasbaar. Hierna volgt wat nodig was voor dit specifieke project:

Onmisbare decoflair items

  • 10 lengtes van de decoflair C9 wandlijst (70x15x2000mm)
  • 2 lengtes van de decoflair C12 plint (110x15x2000mm)
  • 3 kits decoflair CM500 lijm
  • Decoflair MB2 verstekbak

Wat je verder nog nodig hebt

  • 1 emmer verf - vulkaangrijs (2,5l)
  • Grote tandzaag
  • Verfroller
  • Kitpistool
  • Waterpas
  • Potlood
  • Meetlint of duimstok
  • Verfkwast
  • Schuurpapier korrel 150 of fijner
  • Spatel, spons of doek

STAP 1: MAAK JE PLAN

Zoals bij de meeste doe-het-zelf-projecten is planning belangrijk. Voor dit project besloten we de lambrisering enkele centimeters boven het hoofdeinde te stoppen om een mooi contrast van kleuren en texturen tussen de twee delen van de muur te krijgen. Twee verticale wandlijsten werden aan weerszijden van het hoofdeinde geplaatst, met nog een horizontale lijst erboven om het bed mooi in te lijsten en de muur een mooie op-maat-look te geven. We kozen er ook voor om een witte plint te integreren om het muurdecor los te maken van de grond en het nog meer te laten opvallen.

STAP 2: TEKEN DE VLAKKEN OP DE MUUR

Wanneer je een goed beeld hebt van hoe de lambrisering er moet uitzien, pak dan een potlood en waterpas en begin lijnen te trekken waar je de wandlijsten wil bevestigen. Hou rekening met de hoogte van de plint (11 cm) en de wandlijsten (7 cm) bij het verdelen van de vlakken op de muur.

STAP 3: ZAAG DE PROFIELEN

Plaats de wandlijsten en plinten in de verstekbak en zaag ze met een zaag op de lengte die je nodig hebt voor je lambrisering. Voor deze doe-het-zelf-klus heb je alleen rechte zaagsneden nodig, dus zaag de profielen gewoon door de 90° hoek van je verstekbak.

Insider tip: Gebruik na het zagen schuurpapier korrel 150 of fijner om de randen zo glad mogelijk te schuren voor een mooi resultaat.

STAP 4: BRENG DE WANDLIJSTEN OP DE MUUR AAN

Begin met het plaatsen van de wandlijsten die verticaal aan de muur zullen worden bevestigd. Breng met het kitpistool een fijn streepje decoflair CM500 lijm aan op beide lijmvlakken aan de achterkant van de wandlijsten. Plaats vervolgens de wandlijsten op de muurmarkeringen, maar hou rekening met de tussenruimte van 11 cm voor de plint. Werk vervolgens het hele raster af door de horizontale wandlijsten op de muur aan te brengen. Wanneer alle wandlijsten op de muur zijn aangebracht laat je de lijm ten minste 6 uur drogen voordat je verdergaat met de volgende stap.



Insider tip: Je kunt overtollige lijm bij het bevestigen van de wandlijsten verwijderen met een spatel, een vochtige spons of een doek.

STAP 5: HET SCHILDEREN KAN BEGINNEN

Gebruik een verfroller (en een kwast voor de moeilijk bereikbare plaatsen). Bedek het gedeelte van de muur en de wandlijsten met twee lagen verf en laat het geheel minstens 6 uur drogen.

STAP 6: PLAATS DE PLINT

Vul de ruimte onder de geplaatste wandlijsten op met de effen witte plint voor een mooi contrast en om je muurdecoratie beter te laten opvallen. Het is het beste om de plint van tevoren in de gewenste kleur te schilderen. Bevestig de plint aan de muur op dezelfde manier waarop je de wandlijsten hebt bevestigd en klaar is Kees!

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is genieten van de rust en stilte in je nieuw ingerichte kamer.

Aanverwante producten

3000266_0_productImages

C12 decoflair

Plinten

2000 mm x 110 mm x 15 mm (2 m / pack)

24,99 / pack
3000961_0_productImages

Decoflair CM500

Lijmen

68 mm x 235 mm x 48 mm (1 pc / pc)

6,89 / pc
3001006_0_productImages

MB2 decoflair

Werktuigen

350 mm x 150 mm x 150 mm (1 pc / pc)

22,59 / pc