Onze lambriseringsprofielen : veelzijdig, met tal van voordelen en functies

Dit artikel gaat dieper in op lambriseringen. Ze hebben een zeer elegante uitstraling en zijn trendy. Het zijn wandbetimmeringen die in de regel bestaan uit paneelwerk, aangebracht tegen het onderste derde of de onderste helft van een muur.

Van oudsher diende lambrisering een eerder functioneel doel. Ze moest de muren beschermen tegen beschadigingen en wat extra isolatie bieden. Tegenwoordig wordt deze oplossing echter vaker om esthetische redenen toegepast. Ze verleent een ruimte immers extra charme en doet denken aan gezellige en warme landhuizen of zelfs traditionele Britse cottages.

Een klassieke lambrisering bestaat meestal uit een plint met daarop een aantal verticaal geplaatste latten en daarbovenop een horizontale wandlijst om het geheel af te werken. Omdat wij echt van lambrisering houden en de trend hebben opgepikt, hebben wij ook producten in ons assortiment waarmee je een lambrisering in je eigen huis zelf kunt plaatsen. Door de C12 of C9 als plint te combineren met de CP1 voor de belatting en de CL13 om het geheel af te werken, krijg je een perfect resultaat.

Aangezien het plaatsen van een lambrisering vrij eenvoudig is (bekijk onze plaatsingsvideo's voor plinten en wandlijsten als je een beetje hulp nodig hebt), bespreken we de profielen waaruit deze trendy oplossing bestaat in detail en stellen vast wat ze zo speciaal maakt.

De basis

Elke lambrisering heeft als solide vertrekbasis een goede plint nodig. Kies bij voorkeur voor een plint met een rechte hoek om die kenmerkende shiplap look te krijgen. Hiervoor kan je uiteraard onze C12 plint gebruiken, maar we hebben nog een andere truc achter de hand als je op zoek bent naar een profiel met een meer sobere afwerking. Ons C9 profiel mag dan wel geclassificeerd staan als een wandlijst (we hebben het ook op die manier gebruikt in andere artikels), maar het is ook perfect geschikt om als plint te worden gebruikt, zoals je kunt zien op de foto's hieronder. Het rechthoekige design en het polymeermateriaal met hoge dichtheid maken het schok- en waterbestendig, wat alles bij elkaar een perfecte plintoplossing biedt. Dit toont eens te meer aan dat je echt creatief kunt zijn met ons decoflair gamma en dat je iets heel unieks kunt creëren wanneer je afwijkt van datgene waarvoor de lijsten eigenlijk werden ontworpen. 

De body

Zeker het meest belangrijke en visueel impactvolle deel, want zonder de latten is er geen lambrisering. Ons CP1 profiel werd ontworpen om een perfecte klassieke lambrisering te realiseren. Naast de esthetische meerwaarde die de planken zonder meer bieden, zijn ze ook ideaal voor renovatieprojecten, het afdekken van beschadigde plekken en het beschermen van muren tegen stoten. Het specifieke design van het product garandeert een stabiele installatie dankzij de mes-en-groef-verbinding, die op haar beurt voor een harmonieuze en ordelijke uitstraling zorgt. De CP1 profielen worden trouwens verkocht in pakken van 5 stuks, zodat je met elke pak een behoorlijk stuk muur kunt bekleden. De profielen zijn 1,22 m lang en passen dan ook perfect in de meeste kamers, waar ze tussen 1/3 en de heft van de muurhoogte innemen. Voor een stevige hechting breng je twee stroken lijm aan op de achterkant van elke lat voordat je ze aan de muur bevestigt. 

De afwerking

Om een natuurlijke en geraffineerde afwerking van uw lambrisering te verkrijgen, raden we je aan het bovenste deel van de latten te bedekken met een mooie wandlijst om een vloeiende overgang naar de muur te verkrijgen. Ook daarvoor hebben we een veelzijdig profiel dat deze klus kan klaren. De CL13 staat eigenlijk gecatalogiseerd als een indirect verlichtingsprofiel, maar in dit geval werkt het perfect om de lambrisering een aangepaste en gelikte afwerking te geven… wat opnieuw aantoont hoe veelzijdig deze producten zijn.

Zoals je ongetwijfeld op de foto's hebt kunnen vaststellen, kan je alle hierboven genoemde profielen schilderen in de kleur van jouw keuze. Zo kan je de profielen perfect personaliseren en aanpassen aan jouw interieur en stijl.

Aanverwante producten

3000266_0_productImages

C12 decoflair

Plinten

2000 mm x 110 mm x 15 mm (2 m / pack)

24,99 / pack
3045116_0_productImages

CP1 decoflair

Wandlijsten

1220 mm x 79 mm x 10 mm (6 m / pack)

38,99 / pack